Google I/O: Jelly Bean, Nexus tablet


A Google I/O első napján bejelentették az új androidot (4.1) Jelly Bean-t, és a Google saját táblagépét, a Nexus tabletet. A második nap is élőben követhető az Androoida-n, IDE kattintva.

Jelly Bean

A Google konferenciája a Ice Cream Sanwich utódjának bejelentésével keződött, bár még a 4.0-ás androidot is kevesen használják. Az új operációs rendszer nem tartogat nagy meglepetést, de több része is frissült.

Az egyetlen teljes operációs rendszert érintő újdonság az újragondolt grafikus megjelenítés, amely többek közt a tripla bufferelésnek, és a bekapcsolt vertikális szinkronizációnak köszönhetően jelentősen simábban és gyorsabban képes kirajzolni a grafikus kezelőfelületet, mint amit a korábbi Android verziókban megszokhattunk. A felturbózott élményhez hozzájárul még az érintőkijelzők szoftveresen lecsökkentett reakcióideje, amelynek köszönhetően elődjénél nem csak vizuálisan tűnik fürgébbnek a rendszer, hanem valóban az is.

Vannak látványosabb frissítések is. A kezdőképernyőn lévő widgetek kijelölésekor, azok körvonaluk mentén egyszerűen átméretezhetőek, továbbá az értesítési felületen lévő dobozok is átméretezhetőek lettek, így ha lekicsinyítjük őket, több információ is megjelenik.

prediktív szövegbevitel a Google állítása szerint inteligensebbé vált, míg a hangos diktálás netkapcsolat nélkül is működik már. Utóbbihoz kapcsolódik, hogy a Google az Apple Sirijéhez hasonló funkciókkal látta el a Jelly Bean megújult keresőprogramját, így végre az összes androidos gyártó képes lesz külön fejlesztés nélkül tudásalapú „segéddel” kínálni a termékeit. Akár vakoknak is, hiszen a Jelly támogatja a Braille megjelenítőket.

A kameraszoftver is fejlettebbé vált, így a képeket egyszerűbben lehet böngészni, és a kijelző szélére húzva lehet törölni. az operációs rendszer OTA frissítésként július közepén, először Galaxy Nexus-ra fog megérkezni.

Google Nexus 7

A táblagép nagy érdeklődést keltett. A 7 colos, 1280×800-as képpontú kijelzővel felszerelt gép, már eredetileg feltelepített Google Chrome böngészővel rendelkezik.

Google Nexus 7 Tablet

A gyártó ezzel a táblagéppel belép az e-book piacra is. A Nexus 7-re a Google Play-ről az Egyesült Államokban akár 4 millió könyv, több magazin és újság is elérhető lesz. Ezen kívül a felhasználók már véglegesen tudnak filmeket is venni, és nem csak kölcsönözni tudják azokat.

A Egyesült Államikban már előrendelhető az eszköz 8 és 16 GB kapacitású háttértárral, július közepi kiszállítási dátummal. 199 és 249 dollárba kerülnek az egyes változatok, azonban microSD és 3G/4G támogatással nem rendelkeznek.

Specifikációk:

  • Android 4.1, 7 colos és 1280×800 pixeles IPS panel,
  • 1,2 megapixeles előlapi kamera,
  •  NFC, Wi-Fi, Bluetooth,
  • 8/16 GB háttértár,
  • négymagos NVIDIA Tegra 3 processzor,
  • 1 GB RAM,
  • GPS, giroszkóp, magnetométer, gyorsulásmérő,
  • 4325 milliamperes akku, akár 8 óra üzemidő,
  • 340 grammos súly, 199 x 120 x 10,5 mm-es méret.
Reklámok

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s