A biztonságos játékletöltés 5 szabálya


Sok játék hordozhat magával vírusokat – főleg az Androidos játékokra jellemző-, nemrég például több ezer készüléket öntött el egy vírus, csak egy óvatlan letöltéssel. Adódik a kérdés: hogyan győződjünk meg róla, hogy a telepíteni kívánt játék biztonságos?

1. Letöltési adatok

Sok híres játék létezik, amiket rengetegszer töltöttek le. Többől plüssöket,kiegészítőket is gyártottak. Ilyen az Angry Brds, Cut The Rope, és még sorolhatnám. Ezek a játékok nagy eséllyel nem hordoznak vírusokat, hiszen ezzel a saját hírnevüket veszélyeztetnék.

2. Felhasználói vélemények

Mielőtt le akarunk tölteni egy játékot mindenképpen olvassuk el a felhasználói kommenteket, és nézzük meg az értékeléseket. Ha sok a negatív értékelés, akkor ott valami sántíthat.

3. Olvassuk el az “Engedélyeket”!

Ez az egyik legfontosabb! Sok alkalmazás kérhet nevetséges dolgokat telefonunktól, mi mégis egy tapintással elfogadjuk ezeket. Vannak olyan alakalmazások, amelyeket csak azért hoznak létre, hogy mindent megtudjanak rólunk. Lekérik a helyünket, adatokhoz hozzáférnek a telefonunkhoz: mindent tudnak rólunk! Ha egy alkalmazás feltünően sokmindent kér mobilonktúl ne töltsük le!

4. Elsősorban Google Play!

Tudom, hogy sokan töltenek le bizonytalan forrásból játékot, mert ott ingyenesen elérhető. Viszont ha tehetjük elsősorban a Google Play-ről töltsünk le játékokat!

5. Böngéssz az Androoida-n!

Az Androoida-n lévő alkalmazásajnlókban lévő játékok teljesen biztonságosak. Tesztelve lettek több készüléken, és a fentiek szerint ellenőrizve lettek! Ha az oldalon ajánlott alkalmazások közül töltessz le, a készülékednek elyen módon nem eshet baja!

Reklámok

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s