Szigorodik a Google Play Store fejlesztői szabályzata


Vége a szemtelen hirdetéseknek, és megtévesztő alkalmazásoknak!

A Google már sok kritikát kapott, hogy az alkalmazásboltban teljes szabadságot adott a fejlesztőknek, szemben a többi okostelefon gyártó céggel, akik szigorúan ellenőrzik a felkerülő programokat. Most viszont a keresőóriás behozhatja a lemaradását.

Az új szabályozás fontos pontja, hogy megtiltja az olyan alkalmazásnevek és ikonok használatát, amelyek megtévesztésig hasonlítanak más, már létező programokra. Rengeteg olyan app-el találkozhattunk, amik más, népszerű játék nevével, vagy ikonjával akarják eladni magukat.

Angry Farm - Free Game

Nem lesznek többé másolatok

A Google külön kiemelte, hogy a fejlesztők nem utánozhatják az Android rendszer gyári programjait, és nem használhatják azok ikonjait sem. Sok rosszindulatú alkalmazás gyári szoftver benyomását keltette, és így sokkal könnyebben telepítették a gyanútlan felhasználók. Az alkalmazások leírására is figyelni fognak: tilos lesz az irreleváns kulcsszavak használata, így kevesebb oda nem illő találat fog megjelenni egy adott keresésnél.

Az alkalmazásokban megjelenő reklámok immáron csak a felhasználó jóváhagyásával helyezhetnek el bármilyen új tartalmat a telefonon, továbbá tilos lesz arra kötelezni a felhasználót, hogy rákattintson egy hirdetésre az adott szoftver további használatához.

Pumpkins vs. Monsters

Ez is ismerős lehet valahonnan…

A fejlesztőknek 30 napjuk lesz átalakítani alkalmazásaikat az új szabályoknak megfelelően, és ha ezt nem teszik meg, a kifogásolható termékek törlésre kerülhetnek.

Reklámok

One thought on “Szigorodik a Google Play Store fejlesztői szabályzata

  1. Visszajelzés: Egyre könnyebb androidos vírust írni! « Androoida

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s