Ikonokat vágott a Samsung fejéhez az Apple


A “háború” tárgya most a kezelőfelület, és az ikonok.

A régóta tartó csata most egy Apple által nyitott fejezettel folytatódik.A mintegy 263 oldalas iromány tulajdonképpen nem tesz más, mint összehasonlítja egymással az Apple-féle iPhone és a Samsung saját Galaxy S-ének a különböző funkcióit és azok gyakorlati megvalósítását.

A dokumentum most nem az Apple irománya: a dél-koreai cég angolra fordított összeállítása, amiben a vállalat összehasonlítja termékeit az iPhone-al, és arra a következtetésre jut, hogy azoknak jobban kellene hasonlítaniuk az előbbihez.

Íme néhány oldal a titkosított iratokból:

Ezzel nincs vége a hírnek! Az Apple-nek most a Galaxy mobilok ikonjai szúrják a szemét. A tárgyalás ezen szakaszában tehát arról folyik a vita, hogy a funkciók jelzésére szolgáló általános grafikai megoldások körén belül maradt-e a Samsung, vagy pedig van olyan ikon, amit bizonyíthatóan az Apple-ről másoltak.

A részletes összeállításban megmutatják az iPhone ikonjait, a Samsung telefonok ikonjaival. Bár a “hívás”, és a “jegyzetek” ikonjai kicsit hasonlítanak, a többi egyértelműen nem másolat.

Jobboldalon a Galaxy telefonok ikonjai

És a másolások vádjai nem értek véget, ugyanis a készülékek kinézetének lekoppintása is vád. Az alábbi képen a koreai cég készülékei láthatók 2007 előtt, és azután, amin az látható, hogy az előbb említett dátum után jelentősen megváltoztak az okostelefonok.

A Samsung erre válaszként bemutatta a 2007 előtt tervezett prototípus készülékeinek tervrajzait, amiből kiderült, hogy a nagy érintőképernyő, egyetlen gomb kialakítással már jóval az első iPhone megjelenése előtt foglalkoztak.

Samsung okostelefonok az iPhone ELŐTT / iPhone bemutatása 2007 / Samsung okostelefonok az iPhone után

Ahogy az összes, valószínűleg ez sem lesz könnyű menet, kíváncsian várjuk, hogy milyen mederben folyik tovább a tárgyalás.

Reklámok

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s