Az Android továbbra is piacvezető


Nézzük, hogy hogyan alakult a platformok harca az utóbbi időben.

Az IDC piackutató cég felméréséből kiderül, hogy a zöld robot a második negyedévben is a legkedveltebb. Az adatok szerint az említett időszakban 104,8 millió androidos mobil talált gazdára világszerte, melynek köszönhetően a platform piacrésze egy év alatt 46,9 százalékról 68,1 százalékra nőtt. Az eladott androidos okostelefonok közül pedig 44 százalékot a Samsung adott el – tehát mondhatni, hogy nem nagy változás történt az élmezőnyben.

A második az iOS: az elmúlt negyedévben globálisan 26 millió ilyen szoftveres okostelefont adtak el, így az Apple-féle operációs rendszer piacrésze egy év alatt 18,8 százalékról 16,9 százalékra csökkent. Érdekesség, hogy az Android és az iOS uralja a piac 85 százalékát.

A képzeletbeli bronzérem a 4,8 százalékos BlackBerry OS nyakában lóg, majd pedig a Symbian (4,4 százalék), a Windows Phone/Windows Mobile  (3,5 százalék), illetve a Linux (2,3 százalék) következik a sorban. Megjegyzendő, hogy a Symbian egy év alatt 62,9 százalékot esett vissza, a Windows Phone pedig ugyanezen időszakban 115,3 százalékot növekedett- mind a kettő a Nokiának köszönhető.

Reklámok

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s