Ma végleg eltűnt az androidos Flash


A mai nap végleg eltűnik az Adobe mobilra szánt Flash változata.

Nemrég írtunk róla, hogy a Jelly Bean nem támogatja a flash-t, és a Google Play-ről is leszedik a népszerű megoldást. Ez viszont a mai  napon bekövetkezett, mától nem nézegethetünk videókat, nem játszhatunk játékokat a készülékünkön.

Bár sosem működött hibátlanul és gyorsan, mégis az android fő előnyének nevezték az iPhone-al szemben. A Flash androidos változatáról 2010 áprilisában értesült a nagyérdemű, miután a cég sokadik elutasítása után végleg feladta az iOS-re történő betörés addig dédelgetett terveit. Ekkor még csak egy zárt bétatesztre lehetett jelentkezni, és bár a kiadás dátuma folyamatosan csúszott, júniusban már kiszivárgott néhány előzetes tesztverzió. Augusztus 16-án pedig elérhető lett a 10.1 mobilos változata, bár eleinte csak a 2.2-es Androidot futtató Nexus One készülékekre.

Arra azonban, hogy a hibái ellenére mégis miért kellett elérhetetlenné tenni az alkalmazásboltból az app-ot arra a következő a válasza jövőre bemutatandó „Flash Next”, azaz az Adobe következő platformja, amely a tervek szerint akár további 5-10 évig is velünk maradhat. Ennek elterjedéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a hagyományos Flash-es oldalak kivesszenek.

Reklámok

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s