Földhöz vágta az Apple a Samsungot


Az amerikában már régóta tartó csatát végül az Apple nyerte.

1049343540 dollár, vagyis közel 1,05 milliárd dollár -a Samsungnak pontosan ekkora összeget kell kártérítésként fizetnie azért, mert összesen huszonegy készüléke esetében megsértette az Apple szabadalmi jogait. Ez a mi fizetőeszközünkre átszámítva 237 milliárd forintnak felel meg.

Az amerikai vállalat természetesen üdvözölte a bíróság döntését, és hangsúlyozta, hogy a pereskedés nem a szabadalmakról és a pénzről, hanem az értékekről szólt. Az Apple azt is hozzátette, hogy a vásárlók megelégedésére készíti a termékeit nem pedig azért, hogy a konkurens gyártók egyszerűen lemásolják azokat.

Apple vs Samsung Battle: In the Final Stretch, Samsung patent Apple

A Samsung nyilatkozatában pedig az áll, hogy ez nem az Apple győzelme, hanem az amerikai vásárlók veresége- hiszen ugyanazt a minőséget drágábban tudják majd megvásárolni. A dél-koreai gyártó szerint nem túl szerencsés, hogy egy vállalat monopol helyzetbe kerülhet a lekerekített sarkú téglatestek és olyan technológiák esetében, melyeket a Samsung és egyéb cégek napról napra folyamatosan továbbfejlesztenek.

Az Apple egyébként 2,5 milliárd dolláros büntetést szeretett volna elérni, ami rendkívül magas az 1,05 milliárdhoz képest. Az üggyel kapcsolatos meghallgatások egyébként szeptember 20-án fognak folytatódni, ezt követően pedig az is kiderül majd, hogy a Samsungnak pontosan mely termékeit kell majd eltávolítania az amerikai boltok polcairól.

Kérdés, hogy az ítélet milyen hatással lesz a Samsung, illetve a többi Android szimpatizáns gyártó készülőben lévő új termékeire.

 

Reklámok

One thought on “Földhöz vágta az Apple a Samsungot

  1. Visszajelzés: Nyolc készüléket akar betiltatni az Apple « Androoida

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s