Unpacked: Galaxy Note II, Galaxy Camera


A Samsung Unpacked rendezvényén bemutatták a Galaxy Note utódját, és a Galaxy camera-t.

A tegnapi esten nem sok érdekesség történt az androidosok számára, ugyanis a bemutatott termékekre már számítottunk.

Galaxy Note II

Az új Note kinézete nem mondható egyedinek: a Galaxy S III lett egy kicsit felnagyítva, ugyanolyan anyaghasználattal és stíluselemekkel. A kijelző felbontása továbbra is 1280×720, technológiája pedig Super AMOLED HD. Mérete 5,5″-ra nőtt, ám nem érzékelhető különösebb fizikai méretbeli növekedés. A készülék vastagságából is lefaragtak az elődhöz képest, 9,4 mm-re.

A processzor a Galaxy S III-ban is látott négymagos Exynos, ám a órajelét picit feltornászták, 1,6 GHz-re. RAM-ból 2 GB jutott a burkolat alá, az akkumulátor pedig 3100 mAh-esre hízott. A Galaxy Note II természetesen az android legújabb verzióját, a Jelly bean-t (4.1) futtatja.

A Note egyik legfontosabb eleme (sőt, ismertetőjele), az S Pen most sem hiányzik a készülékből. Az új S Pen 1024 szintű nyomásérzékenységgel rendelkezik, és egy AirView nevezetű képességgel is el lett látva, mely lehetővé teszi, hogy a kijelzőhöz való érintés nélkül vezéreljük a készüléket. Ha kihúzzuk a tollat, az S Pen alkalmazás automatikusan elindul, majd visszahelyezés után bezárul. A tollal használható alkalmazások is továbbfejlődtek, így szinte mindenhol ki tudjuk használni az AirView előnyeit.

Samsung Galaxy Camera

A különleges fényképező sem túl nagy meglepetés,és a Nikon fényképezője után már egyedinek sem mondható. ( Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a Samsung fényképezője lehet, hogy nagyobb sikert fog elérni, mivel a vállalatnak az android terén is vannak tapasztalatai.)

A fényképezőgép egy 22-szeres optikai zoom-os lencsével, BSI-CMOS szenzorral, stabilizátorral, és rengeteg „Smart” funkcióval van ellátva, amellett hogy FullHD-ban tudunk videót rögzíteni, sőt, akár lassított felvételeket is lőhetünk. A hangsúly persze nem azon van, hogy milyen hihetetlen minőségű képeket lehet készíteni ezzel a készülékkel, mivel nem a DSLR-ek a fő ellenfelek. Ami igazán érdekesé teszi a Galaxy Camera-t, az a 4,8″-os HD (nem SAMOLED) kijelző, és az alatta megbújó hardver és szoftver, mely a Galaxy S III specifikációit idézi. Négymagos Exynos, 4G hálózati támogatás, WiFi, és 4.1-es Android várja a vásárlókat.

A teljes értékű androiddal felszerelt fényképezőgépen előre feltelepített fotószerkesztő alkalmazások is megtalálhatók, mint például az Instagram.

A késszülékben több “preset” is található, így más beállításokat alkalmazhatunk egy tájképnél, és egy gyorsan mozgó tárgyról. A fényképezőből a hangvezérlés sem maradt ki, így ha lusták vagyunk megmozdítani az ujjunkat, egy hangos ZOOM kiáltással már fókuszál is a gép. A korábbi okosfényképezőgépekből megörökölt funkciók is belekerültek az újdonságba, mint például a Remote View Finder, mely segítségével egy összepárosított okostelefon a kamera távirányítójaként funkcionál.

2 thoughts on “Unpacked: Galaxy Note II, Galaxy Camera

  1. Visszajelzés: IFA 2012: Bemutatták az S Cloud-ot « Androoida

  2. Visszajelzés: Boltokban a Samsung Galaxy Camera « Androoida

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s