Bejelentették a Kindle Fire HD-t


Az Amazon bejelentette új androidos táblagépét, a Kindle Fire HD-t.

A tegnapi napon az Amazon mindenkit meglepett – olyan termékeket mutatott be, amelyek nem csak specifikációikkal, és az általuk nyújtott szolgáltatásokkal, hanem a nevetségesen alacsony áraikkal is le fogják tarolni a piacot.

Pár nappal ezelőtt már beszámoltunk arról, hogy az Amazon leállította a Kindle Fire forgalmazását és gyártását, így aki az első generációs táblagépüket szeretné megvásárolni, már csak másodkézből juthat hozzá. Ennek oka nyílt titok volt – napok választottak el minket az utód bejelentésétől.

Kindle Fire HD

Ahogy említettük, kétféle Kindle Fire HD lesz. Ezek a kijelző méretében, és azok felbontásában térnek el egymástól. A 8,9″-os variáns 1920×1200-as felbontású panellel érkezik, ami egyedülálló ekkora képátlónál. A 254ppi-s (képpont per inch) kijelzős eszköz ráadásul csak 8,8mm vékony, és 567 grammos. A gép lelke egy kétmagos, 1,5 GHz-es TI OMAP 4470-es processzor, mely igen komoly előrelépés az előző generációs, 1 magos, 1 gigahertzes variánsához képest. Az előlapi üveglap egy polarizációs technikával van kezelve, így az kevésbé tükröződik – ez komoly fegyvertény, főleg egy ennyire masszívan – és kizárólag – tartalomfogyasztásra szánt tablet esetén. Ezen kívül sztereó hangszóró, HDMI kimenet, előlapi HD kamera, és a tabletek között egyedülálló módon dual-band WiFi is helyet kapott a gépben. A 16 gigabájtos variáns 299$ lesz, és november 20-tól lesz elérhető. Lesz 32 GB-os 4G LTE-s típus is, mely 499$-tól indul, és szintén attól a naptól kezdve lesz megvásárolható. 64 gigabájtos kiadás is lesz, ám ennek ára egyelőre nem tisztázott.

A kisebbik verzió 7″-os, felbontása pedig 1280×800. Ez lenne a Google Nexus 7 közvetlen versenytársa, ám a feljebb részletezett komoly szoftveres különbségek miatt mégsem nevezhető teljes mértékben annak. Ez valamivel gyengébb processzorral rendelkezik mint a nagyobbik testvére – 1,2 gigahertzes, kétmagos TI OMAP 4460 izzad a burkolat alatt. További specifikációit tekintve a két termék szinte ugyan az, ám ebből nem lesz 4G-s kiadás. Ára 199 dollár, vagyis annyi, mint a Nexus 7-é.

Az új Fire táblagépek mindegyike reklámokat fog tartalmazni a zárképernyőn (lockscreen), de később lesz lehetőség arra, hogy ezeket eltávolítsuk, feltehetőleg néhány dollárért cserébe. Hazánkban hivatalosan nem fog forgalomba kerülni egyik termék sem, de az Amazon boltjából meg tudjuk rendelni – az ökoszisztéma viszont messze nem olyan, mint az Egyesült Államokban, vagy az Egyesült Királyságban, így itthon csak az igazi Kindle fanatikusoknak ajánlott a beszerzése.

Az első Kindle Fire gyártását bár leállították, egy ráncfelvarrott változatot továbbra is fognak forgalmazni – ez is bejelentésre került tegnap. Az eszköz nem tér el sokban az elődtől – dupla annyi memóriát, valamivel gyorsabb processzort, és jobb akkumulátort préseltek bele. A Kindle SD-nek csúfolt eszköz elméletileg 44 százalékkal gyorsabb az első generációnál, de a valóságban ez nyilván nem jelent ilyen mértékű sebesség növekedést. Az ára viszont megdöbbentően alacsony – 149 dollár, az eredeti 199 dollárhoz képest. Így aztán igazi tömegtermék lehet a kisebb Fire – nem mintha eddig nem lett volna az.

TechNet

Reklámok

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s