Ismét erősödött az Android


Ahogy az android és az iOS erősödik, úgy tűnnek el a kisebb operációs rendszerek.

A legfrissebb jelentés az Egyesült Államokból származik, de érdemes említést tenni róla, mivel az ottani helyzet nagyban befolyásolja a világpiacot is.

A ComScore felmérése szerint a Google operációs rendszere már 52,2%-os részesedéssel bír, ami 1,4 százalékos növekedést jelent egy hónap alatt. Az Apple is nagyott ugrott hiszen a mostan 31,4%-os eredménye 33,4%-ra növekedett.

A többieknél nem ilyen jó a helyzet, sőt egyre kevesebben használnak más operációs rendszert. A legnagyobb bajban nem túl meglepő módon a RIM van, aki 30 nap alatt tovább 2,1 százalékot bukott, így az egykoron uralkodó gyártó már csak 9,5 százalékon áll. A Microsoft rendszerei (WP, WM) 4-ről 3,6-ra, a Symbian pedig 1,3-ről 0,8 százalékra esett.

A fenti eredményekkel a Google és az Apple rekordokat döntött, hiszen egyikőjük sem állt még ilyen jól a “versenyben”. A RIM bukása tovább növekedett, a kérdés az, hogy meg tud-e kapaszkodni valamiben. A Nokia pedig a Windows 8-tól várhat el jobb eredményeket.

A telefongyártói versenyben továbbra is a Samsung toronymagasan, 25,6 százalékkal az első, és bár vesztettek egy keveset, továbbra sincs a közelében a második helyezett LG a 18,4 százalékával. A múlt hónapban egyedül az Apple tudott jelentősen erősödni, 1,4 százalékkal, így már 16,3-en áll.

 

Reklámok

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s