Hogy kerül egy Androidos telefon az újságba?


Az Entertainment Weekly különleges kiadása egy működő mobilt is tartalmaz.

Sok reklámcég gondolkozik el azon, hogy hogyan tehetné érdekessé, és figyelemfelkeltővé hirdetését egy újságban. Úgy tűnik, hogy az Entertainment Weekly megtalálta a megoldást és egy teljesen működőképes mobilt tettek bele lapjukba SIM kártyával és tölthető akkumulátorral.

Futnak a Twitter üzenetek (fotó: Mashable.com)

Futnak a Twitter üzenetek (fotó:Mashable.com)

 A Mashable munkatársai, akik hosszú küzdelem árán végül kibányászták a készüléket a helyéről. A telefon eredeti szerepe annyi, hogy a kijelzőjén a hirdető (egy kábelszolgáltató) műsorainak promói, valamint a vállalat Twitter csatornáinak üzenetei követik egymást. A telefon csak akkor kapcsol be, ha az adott oldalnál az újságot kinyitjuk, így viszonylag sokáig bírja töltés nélkül.

A szétszedés során az újságírók a hátoldalon találtak egy USB-csatlakozót, vagyis lehetséges a készülék töltése is, az akkumulátort külön helyezték el, és hogy a twitteket le tudja tölteni a telefon, szükség volt egy T-Mobile-os SIM-kártyára is. A készülék váza borítás nélkül, csupaszon került be a magazinba, mindössze egy műanyag tokot kellett lebontani ahoz, hogy hozzá férhessenek a készülék belsejéhez. Ezután sikerült a mobil menüjébe, alkalmazásaiba is bejutni, amiből kiderült, hogy egy Android alapú okostelefonról volt szó, sőt, hosszasabb küzdelem után egy hívást is le tudtak bonyolítani.

A Foxconn által gyártott alaplap számának lenyomozása után az is kiderült, hogy egy 86 dolláros ABO márkájú készülék átalakított verziójáról van szó.

Az említett lapszám mindössze 1000 példányban jelent meg, a hirdetés költségéről viszont nincs információnk.

Reklámok

Hozzászólások:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s