Problémák a Nexus 7 körül


A Google táblagépe nagyon népszerű, de nem hibátlan!

Sajnos a sokak számára szimpatikus, olcsó táblagép nem biztos, hogy jó választás, ugyanis elég sok hibája van. A kérdés: megéri megvenni a kellemesebb árú terméket, vagy megéri kiadni érte egy kicsivel többet.

Az első probléma, hogy a kijelző eláll a Az alábbi videón tisztán látható, ahogy a panel kiáll az ideális síkból, és a helyzet nyomásra sem javul, sőt, egy nem túl biztató hang kíséretével újra felveszi a hibás elhelyezkedést. A hiba állítólag a csavarok meghúzásával javítható, de ez garanciavesztéssel járna, azonban a Google megnyugtatott mindenkit: az Asus nem vesz majd az egészből semmit észre.

A másik gond, hogy néha elfelejti a tab, hogy Ő valójában érintőképrenyős. Ez nagy gond lehet egy játék közepén, amikor csak minden második érintést érzékel. A hiba érdekes módon egy újraindítással megoldható.

Harmadik hiba, ami szintén aránylag nagy számban előfordul, a dead pixel-ek megjelenése. Ez a hibajelenség mondjuk az LCD panelek hajnala óta velünk van, és érint monitort, tévét, szóval ez nem egyedi Nexus7 jelenség – mindazonáltal a vásárlók visszajelzése alapján meglehetősen nagy számban képviselteti magát ez is, ami nem túl jó hír.

Az ajándék pedig a képernyő villódzás. Ez alacsonx fényerőnél fordul elő, és olyan, mintha a kijelző nem tudná eldönteni, hogy mekkora fényerőre álljon be. A jó hír az, hogy 75%-os fényerő felett ez nem fordul elő, tehát lehet örülni.

Régebbi írásunk szerint négy hónap alatt kész lett a táblagép gyártása, tervezéssel együtt. Lehet, hogy nem véletlenül kellett egy bő negyed év, hogy kész legyen a Google első készüléke.

Hozzászólások: